De Koffieschool

Wij geloven dat de koffiebes (koffieboon) het best tot zijn recht komt als iedereen in de koffieketen deze optimaal behandelt. En daarom bieden we kennis aan voor zowel de brander, de koffie inkoper en verkoper als de professionele- en thuisbarista. We werken met professionele (SCA geaccrediteerde) docenten. Het behalen van professionele SCA certificaten is niet alleen voorbehouden aan de professionele barista, ook de leergierige thuisbarista is welkom in de professionele trainingen.

Green Coffee trainingsprogramma

Green Coffee – Koffieproductie en koffiehandel

Koffie is een van de grootste exportproducten ter wereld. Omdat koffie alleen maar kan goeien in bepaalde klimatologische omstandigheden dient het altijd een lange reis af te leggen naar de eindgebruiker.

In het SCA Green Coffee Trainingsprogramma leer je alles over de productie en handel van koffie. Je krijgt een antwoord op de vragen: Waar komt koffie vandaan, hoe groeit koffie, hoe wordt het verwerkt, hoe wordt de waarde bepaald, wat gebeurd er tijdens transport etc.

Net als bij alle andere SCA trainingsmodules kent ook de Green Coffee drie niveau’s: Foundation, intermediate en professional. Op dit moment kan je bij de koffieschool alleen nog het foundation niveau volgen.

Deze training maakt tevens onderdeel uit van de Koffieopleiding.

Specialty Coffee Association (SCA)

De de Specialty Coffee Association (SCA) vertegenwoordigt duizenden koffieprofessionals van over de hele wereld, van koffieboer tot barista.
Het Koffie Diploma Systeem van de SCA de Specialty Coffee Association (SCA) is ontwikkeld door koffieprofessional. De vijf trainingsmodules zijn te volgen bij de Koffieschool: Barista Skills, Brewing, Sensory Skills, Roasting en Green Coffee. Hiervoor werken we samen met meerdere Authorised SCA trainers in Nederland.

Waarom trainen bij de Koffieschool

Bij de Koffieschool zijn wij trots op:
- Onze vakbekwame en enthousiaste trainers
- Onze praktijkgerichte aanpak
- Onze kleine klassen
- Onze zeer goed uitgeruste trainingslocatie, gelegen midden in het land
- Onze oefenmogelijkheid
- Ons enthousiaste team
- Onze merkonafhankelijkheid
- En tot slot zijn we heel trots op onze leerlingen die met zoveel passie iedere dag de mooiste koffies bereiden.

SCA Green Coffee

SCA Green Coffee Foundation

Basiskennis over de wereld van de koffiehandel.

€425,- per persoon (excl. 21 % btw | incl. SCA kosten)

De school